Mitä hyötyä on yrityksen vuosijuhlien järjestämisestä?

Yritysmaailma kokee uudistuksia ja mihin ennen on totuttu, on pienin askelin muuttumassa. Tulevaisuudessa yritysten on integroiduttava ihmisten tapojen muutosten mukaan ainakin jollain tavalla ja mahdollisesti jopa vaihdettava enemmänkin aikaisemmin totuttuja toimintapojaan. Ihmisiä kiinnostaa enemmän hyvinvointi ja vapaa-aika sekä omasta terveydestä huolehtiminen niin fyysisesti kuin mieleltäkin. Ajat ovat muuttuneet ja hyvinvointivaltioissa monilla on vara vaikuttaa enemmän omaan työnkuvaan kuin mitä ennen oli ja tätä halutaan myös vaalia. Tässä kirjoituksessa pohdimme miten positiivinen vaikutus yritykselle vuosijuhlien järjestäminen voikaan olla.

Miksi järjestää yrityksen vuosijuhlat?

Ensimmäinen asia mitä yrityksen vuosijuhlista tulee monille työnantajille varmasti mieleen on kulukysymys. Vaikka omassa firmassa ei työskentelisikään montaa ihmistä, saa juhlien järjestämiseen kulumaan huomattavan määrän euroja, vaikka kyseessä olisikin vain hyvin perinteinen illanvietto. Ravintolassa pelkät ruoat kustantavat jo paljon saatika, jos lähdetään ajattelemaan tilojen vuokraa, pitopalvelun hintalappua tai mahdollisia kuljetuksia paikasta A paikkaan B. On siis hyvin ymmärrettävää, miksi juhlien järjestäminen ja näiden budjettiin sisällyttäminen voi olla välillä hyvinkin haastavaa. 

Katsotaan asiaa toisen näkökulman kautta. Rekrytointi voi maksaa yritykselle kuin yritykselle tuhansia euroja ja saavuttaa jopa kymmenien tuhansien eurojen loppusumman. Oletettavaa siis on, että maksaessaan näin sievoisen summan yritykset myös haluavat pitää työntekijänsä pidempiä aikoja, jotta näihin ei uppoaisi esimerkiksi joka kuukausi tätä hurjaa summaa arvokasta rahaa sekä aikaa. Miten sitten kuukausittaisilta rekrytoinneilta vältytään? Tässä kohtaa asiaan astuvat muun muassa työhyvinvointi sekä esimerkiksi juuri yrityksen vuosijuhlat. Yhteiset tapahtumat ovat hyvä paikka työntekijöille rentoutua porukalla ja tutustua toisiin paremmin sekä myös työnantajaan. Tämänlainen yhteisöllinen toiminta puolestaan luo luottamusta sekä erilaisen siteen työntekijän ja koko työympäristön välille. Tämänlaisen siteen luominen on hyvin tärkeää - työntekijät viihtyvät paremmin ja ajatukset työnpaikan vaihtamisesta eivät varmasti hiivi mieleen samalla tavalla. Ihmiset myös kaipaavat koko ajan enemmän tunnetta siitä, että työnantaja välittää heistä sekä heidän tarpeistaan. Robottimainen työskentely on väistymässä ja tilalle raivaa paikkaansa lyhyemmät työviikot, energisemmät työntekijät sekä hidas muutos sitä kohti, että työn ei välttämättä tarvitse olla koko elämän keskipiste.

Erilaisia yrityksen vuosijuhlavaihtoehtoja voit tutkia esimerkiksi Pure & Healthy Finland Oy:n sivuilta. 

jaa